Edzőpartner témába vágó mininovellája

Elharapódzó métely

Sokan úgy vélik, hogy a hegyi óriások mogorvák és maguknak valóak. Nos, ez sokszor tényleg így van. Ezért is nem vállalnak olyan munkát, ahol szocializálódni kéne. Inkább magányos foglalkozást választanak: beállnak favágónak, nemzetközi fuvarozónak, vagy internetes sakkmesternek.

Volt azonban legalább egy kivétel. Ez az óriás – merőben szokatlan módon – nem a téli, hanem a nyári napforduló alatt született, sziklacsontjaiban nyirkos hideg helyett kellemes forróságot tárolt. Jutott belőle a szívébe is, így elhatározta, hogy olyan munkát keres, ahol emberekkel foglalkozhat. Egyszer az egyikük azt mondta neki, hogy olyan, mintha az arcát egy ezeréves tölgyfából faragták volna. A legtöbb hegyi óriás megsértődött volna ezen – hogyhogy nem egy kőfajtához hasonlítják? -, de ő nem, ő valójában szerette a tölgyfákat. Szerette az embereket is.

Nyitott hát egy konditermet. Felszerelte minden szükséges eszközzel, amit a testépítők magazinja ajánlott. Fémmel erezett kőágyából faragta ki az erőgépeket, csillagokból hullott vasból a súlyzókat. A tündérbab leveléből…

View original post 289 további szó